Перший на Волині вакцинований від коронавірусу лікар розповів про щеплення

Перший на Волині вакцинований від коронавірусу лікар розповів про щеплення

Вакцинація проти коронавірусу є безпечною порівняно з самою хворобою. Ті, хто перебуває в групі ризику, мають отримати вакцину.

Про це розповів лікар-пульмонолог, завідувач інфекційного відділення № 2 тимчасового інфекційного стаціонару госпітальної бази для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 КП «Волинська обласна клінічна лікарня» Волинської обласної ради Олег Яковенко, який став першим у Волинській області, хто отримав вакцину проти коронавірусної інфекції, пише ІА «Волинські Новини».

Вакцинували його сьогодні, 25 лютого, в інфекційному відділенні Волинської обласної клінічної лікарні, що в Боголюбах.

Як зазначив Олег Яковенко, ніяких небажаних явищ після вакцинації в нього немає.

Перед самою вакцинацією його оглянув сімейний лікар, відомості внесли в електронну карту, він висловив згоду на щеплення. А після введення вакцини за лікарем спостерігали близько 30 хвилин.

Як наголосив, зараз є два методи боротьби з епідемією: неспецифічні та специфічні. Це обмежувальні заходи та вакцинація.

«Чому я перший? Бо на собі хотів оцінити ступінь безпеки вакцинації, аби спокійно дивитися в очі пацієнтам. Страшно бачити, як помирають твої пацієнти... Я бачу хворих людей, які помирають, хочу, аби це все швидко закінчилося. Йдеться не про піар, а про потужну просвітницьку роботу», – сказав лікар.

Сьогодні, 25 лютого, Волинь отримала 14 200 доз вакцини від коронавірусу фірми AstraZeneca. Препарати передали шістьом мобільним бригадам, створеним в області.

Така кількість доз вакцини дозволить вакцинувати 7 000 волинян.

Першочергово щеплення робитимуть медикам із мобільних бригад, медикам, які працюють у лікарнях із хворими коронавірусом, працівникам і мешканцям інтернатних закладів для старших людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина СБУ оголосила Анатолія Шарія в державний розшук
Наступна новина Другим на Волині від COVID-19 вакцинували медичного директора обласної лікарні
Останні новини
Схожі новини