«Думаю, ми морально не готові ще до легалізації зброї», – Олександр Вовченко

Головний патрульний у Волинській області Олександр Вовченко вважає, що до легалізації зброї повинен бути комплексний підхід.

Про це він розповів у своєму інтерв’ю «Першому».

«Один із моїх колишніх керівників якось був у відрядженні в США, здається, в штаті Техас. Він розповів, що до того, як там легалізували зброю, вчинення кримінальних правопорушень майнового характеру, зґвалтування, грабежі, розбої були на піку. Не минало жодного дня, щоб чогось не сталося. Після легалізації зброї злочинність зменшилася в рази», – каже Олександр.

Але він зазначив, якщо перейти на наші реалії, взяти до уваги український менталітет, то деяким людям навіть автомобіль не можна давати, не говорячи вже про зброю. До цього повинен бути комплексний підхід.

«Якщо зброю легалізують, а дозволи на неї видаватимуть так, як зараз видаються водійські посвідчення, а ми знаємо, що їх можна просто купити, то я проти», – стверджує головний патрульний області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Даішники брали хабарі і були поганими, патрульні – не беруть, але теж погані», - Олександр Вовченко

За його словами, дозвіл можна видати, попередньо вивчивши біографію людини, провівши психологічні дослідження, одним словом – має пройти ціла спецперевірка.

«Так, для людини мати зброю – це добре, але для нас, правоохоронців, - не дуже. По всій країні зараз вилучають стільки всілякої зброї, це жах. А якщо вона почне бахкати і вистрілювати під час масових заходів… Наступний Майдан вже не обійдеться палками чи покришками. Це буде громадянська війна – між силовиками і громадянами, бо в законі написано, що ми повинні забезпечувати охорону громадського порядку, але якщо в нас стріляють, то і ми будемо стріляти», – ділиться Вовченко.

Він розповів, що зараз триває місячник «Зброя та вибухівка» і патрульні будуть жорсткими в плані перевірок – заглядатимуть в багажник, бардачок, тому просить громадян віднестися до цього з розумінням.

Також Олександр нагадує, що кожен може принести незареєстровану зброю і здати її правоохоронцям. Адже людина звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно принесла патрони чи зброю.

«Думаю, ми морально не готові ще до легалізації зброї», – підсумовує Олександр Вовченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Натягнута нитка на кутику дверей, візитки, рекламки - мітки, які лишають грабіжники

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сердечне» прощання: у луцькій школі №1 продзвенів останній дзвінок. ФОТО
Наступна новина Останній дзвінок у луцькій гімназії №4. ФОТО
Схожі новини