Екскурсія заводом «Дах-Профіль»: як виготовляють металочерепицю. ФОТО

У минулому році луцька компанія «Дах-Профіль» запустила виробництво двох нових видів металочерепиці. До традиційної «Хвилі» додалися нові форми – «Симетрія» і «Квадра».

«Саме завдяки запуску додаткових ліній у компанії відбувся поштовх у розвитку. Нещодавно ми зареєстрували також  власну торгову марку «Дах-Профіль». Крім металочерепиці, ми маємо обладнання і для виробництва металопрофілю та додаткових аксесуарів для даху та фасаду», - розповідає виконавчий директор компанії Віктор Яковлєв.

Виконавчий директор «Дах-Профіль» Віктор Яковлєв

«Металочерепиця – оптимальний варіант облаштування даху. Вона легка, швидко монтується, а за умови виробництва з якісної сировини, то ще й довговічна. Термін служби – більше 50 років. Якщо чесно, то альтернативи металочерепиці поки немає», - зауважує Віктор Яковлєв, ведучи дорогою до виробничих цехів.

Читайте також: Компанія «Дах-Профіль» розпочала виробництво металочерепиці «КВАДРА», яка є новинкою в Україні

До слова, для виробництва металочерепиці та металопрофілю компанія «Дах-Профіль» використовує метал трьох провідних європейських виробників: для преміум сегменту - метал німецьких та польських підрозділів потужного світового концерну Arcelоr Mittal, а найбільш «ходовою» є продукція з металу словацької компанії U.S. Steel Kosice.

«В Україні не так багато виробників, які працюють на пряму із словаками. Ми отримуємо від них рулони металу в спеціальній металевій упаковці, що вберагіє його від пошкоджень під час транспортування», - розповідає керівник.

ЯК ВИРОБЛЯЮТЬ МЕТАЛОЧЕРЕПИЦЮ

Виробництво компанії-заводу «Дах-Пофіль» складається з трьох цехів, в яких виготовляють три форми металочерепиці – «Хвиля», «Симетрія» і «Квадра», металопрофіль з висотою хвилі 8, 12, 15, 20, 35, , напікруглі великі та малі коньки для даху, а також є обладнання для виробництва необхідних аксесуарів для даху та фасаду.

Однак все починається з вулиці. Саме звідти навантажувачі привозять п’ятитонні рулони металу та подають їх на автоматизовані виробничі лінії.

 «Зазвичай замовник заздалегідь замовляє необхідну кількість продукції. Але бувають і термінові випадки, тому ми можемо виготовити замовлення у той же день. Зрозуміло, якщо мова йде про козирок, то це не терміново, а от коли покрівля необхідна і ще й дощі йдуть, тоді зрозуміло, що працюємо в екстреному режимі», - запевняє пан Яковлєв.

За лічені хвилини листи металу набувають бажаної замовником форми.

Коли продукція готова, її пакують у плівку на піддоні.

«Багато виробників економлять, не даючи піддонів. Так, наш замовник платить за піддон, але може його повернути після того, як доставив до об’єкта, та отримати свої гроші назад. Ми ж у свою чергу таким чином впевнені, що транспортування металочерепиці буде безпечним», - пояснює виконавчий директор.

Для облаштування даху на промислових об’єктах, перекриття даху приміщень, в яких зовнішній вигляд не є визначальним, використовують металопрофіль.

Виготовлення металопрофілю

«Він також підходить для дахів із невеликим нахилом - для кращого сходження снігу. Металочерепиця вимагає нахилу – якщо він менше 14 градусів, то її використовувати не варто», - зауважує керівник.

Готова продукція чекає на замовників

КОЛЬОРОВА ГАМА

«Дах-Профіль» пропонує своїм клієнтам не просто три види якісної металочерепиці, а й широкий вибір їхніх кольорів та градацію висоти хвилі та її крок.

«Раніше були затребуваними червоні кольори, зараз – темнокоричневі, та все більш популярними стають графітовий та чорний колір, які досить поширені у наших західних сусідів», - розповідає Віктор Яковлєв.

Окрім виробництва металочерепиці та металопрофілю, «Дах-Профіль» виготовляє та реалізовує також елементи для даху та фасаду: кілька типів коньків, карнизні та торцеві елементи, підвіконня, різноманітні планки за індивідуальними розмірами замовників.

Компанія «Дах-Профіль» – «Ваш дах – їхній профіль!»


Адреса: м. Луцьк, вул. Василя Стуса, 1.

моб.тел. (050) 434-00-11

тел. (0332) 78-32-00, факс (0332) 77-99-28

Сайт: www.dahprofil.com


Текст: Ірина Костюк (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Аварія в Луцьку: BMW врізалося в таксі. ФОТО
Наступна новина В Україні можуть закрити 155 торгових центрів та 30 лікарень
Схожі новини