Експрацівник СБУ, якого затримували за фінансування «ДНР», хоче землю в Жидичині

Луцькій міській раді надійшло звернення від колишнього працівника УСБУ у Волинській області. Він клопочеться про дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки, що розташована у селі Жидичин.

Члени комісії не підтримали проєкт рішення для розгляду на черговій сесії. Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру з’ясувалося, що два роки тому цього чоловіка затримали за підозрою у фінансуванні тероризму, – пише ІА «Волинські Новини».

На комісії озглядали проєкт рішення про надання Силюку Ю. В. дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства в селі Жидичин Луцького району Волинської області.

«Третього квітня після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тисяч гривень підполковника СБУ та його спільника затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У них вилучили 6,4 мільйона російських рублів, які вони намагалися передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області», – нагадав депутат Євгеній Ткачук.

Такий факт дійсно мав місце. Підполковника Юрія Силюка з управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області два роки тому затримували за підозрою у фінансуванні так званої «ДНР». Саме силовики організували незаконну передачу грошей на тимчасово окуповані території.

Голова комісії, депутат Олександр Козлюк зазначив, що звернення подано, тому він вимушений поставити його на голосування, а кожен обранець громади має самостійно визначиться зі своїм рішенням безпосередньо під час голосування.

Відтак, члени комісії не підтримали проєкту рішення для розгляду на черговій сесії міськради.

До слова, Юрій Силюк був у складі оперативної групи, яка три роки тому, 22 лютого 2019 року, затримала депутата Луцької міської ради Євгена Ткачука за підозрою у передачі 1100 доларів США неправомірної вигоди.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сильний вітер на Волині: повалилася труба шкільної котельні, а біля «Яровиці» впала огорожа
Наступна новина У Луцьку з будинку підприємця вкрали гроші та коштовності
Схожі новини