Двох волинських есбеушників викрили у фінансуванні «ДНР»

Двох волинських есбеушників викрили у фінансуванні «ДНР»
Затримання зловмисників (фото - управління СБУ у Волинській області)

Двоє працівників управління СБУ у Волинській області організували незаконну передачу грошей терористичній організації «ДНР». За це вони одержували хабарі від представників окупованої території. 3 квітня правоохоронці затримали зловмисників.

Як повідомили в управлінні СБУ у Волинській області, відомство отримало інформацію, що двоє їхніх співробітників систематично одержують від представників «ДНР» хабарі за організацію незаконного переміщення готівки на тимчасово окуповані території.

«3 квітня 2020 року після отримання частини неправомірної вигоди правоохоронці затримали двох фігурантів згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», – ідеться у повідомленні.

Зазначають, що у зловмисників вилучили 6,4 мільйона російських рублів, що за курсом НБУ становить приблизно 2,3 мільйона гривень, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

«Триває досудове розслідування щодо сприяння фінансуванню тероризму в особливо великих розмірах, вчиненого організованою групою осіб та надання неправомірної вигоди службовій особі за ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України», – розповідають в СБУ.

Операцію з викриття зловмисників проводили спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого в Краматорську, під процесуальним керівництвом військової прокуратури сил ООС.

Як повідомляє ІА Волинські Новини із посиланням на власні достовірні джерела, йдеться про підполковника Юрія Силюка з управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю та начальника антитерористичного сектору Департаменту захисту національної державності Андрія Заболотного.

Нагадаємо, нещодавно колишнього льотчика Луцького аеродрому Віталія Синельникова затримали на кордоні, коли він намагався на замовлення російської розвідки вивезти ціле портфоліо.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні зафіксовано 1225 випадків коронавірусу, з них 32 летальних. 25 людей вже одужали
Наступна новина В Україні підтвердили 1251 випадок коронавірусу. На Волині – вже 19 хворих
Останні новини
Схожі новини