«Імітація контролю та простоювання на межах міста». Біля Луцька поменшало карантинних постів

Поруч із Луцьком зменшили кількість карантинних постів. Тепер їх не 9, як було раніше, а 6. Забрали пости в напрямку Боратина, на вулиці Мамсурова та на Вишкові.

Так вирішили на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Волинській ОДА, повідомив у фейсбуці радник міського голови Ігор Поліщук.

Нагадаємо, наприкінці березня у зв'язку з оголошенням надзвичайної ситуаціїна в’їздах та виїздах міст облаштували карантинні пости, на яких мали контролювати дотримання протиепідемічних норм водіями транспортних засобів, а також робити температурний скринінг.

Читати також: «О Боже, в нас не прибрано...». Із життя карантинних постів під Луцьком. РЕПОРТАЖ

На думку Ігоря Поліщука, карантинні пости можна взагалі забирати всі і зайняти поліцейських та нацгвардійців чимось кориснішим, «ніж імітація контролю та простоювання на межах міста».

«Абсолютну більшість авто не зупиняють, а якщо й зупиняють і виявляють, що температура підвищена, зробити нічого не можуть», – зазначив Поліщук.

«Нічого більше, ніж легкий психологічний дискомфорт для окремих виїжджаючих з міста, ці блокпости не несуть, а розташовані вони так, що для тих, хто хоче їх об‘їхати існують десятки інших шляхів.

Чергування медиків для вимірювання температури у водіїв та пасажирів авто взагалі не піддається жодному раціональному поясненню. Невже патрульний не може виміряти лазерним термометром температуру?» – йдеться у дописі.

Радник мера зауважив, що застосування того чи іншого обмежувального заходу або заборони необхідно ретельно аналізувати на предмет його ефективності й дієвості та прогнозувати наслідки й розуміти очікуваний результат.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Волинської ОДА звільнили Мишковець і Кирильчука
Наступна новина За добу в Україні підтвердили 456 нових випадків коронавірусу, на Волині – 11
Схожі новини