Курська операція – це вже успіх. Можливо, невдовзі будуть й інші напрямки, – полковник СБУ Костенко

Українські Збройні сили здійснили масштабний рейд на територію Курської області рф, захопивши чимало населених пунктів. Операція наразі продовжується й українські військові утримують контроль над захопленими територіями.

Про це в інтерв’ю УП розповів народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко.

Він зазначає: те, що вище командування на початках Курської операції мало розповідало про неї – це правильна історія, адже були приклади, коли говорили багато, а досягали маленьких успіхів.

«У нас до цього були маленькі операції на території росії, в яких брали участь російські добровольці. Зараз у рейді беруть участь наші бойові бригади. 

Це дуже складне завдання – рейд, по факту, на територію ворога. І попри те, що ми пам'ятаємо, що наші партнери забороняли нам стріляти в бік росії, головнокомандувач разом із верховним головнокомандувачем ухвалили рішення про вторгнення на територію противника», – каже Костенко.

За його словами, Курська кампанія є прикладом асиметричних дій. Замість того, щоб відправляти війська на традиційні напрями, де зараз тривають тяжкі бої, Україна обрала несподівану стратегію, завдавши удару по ворогу на його території.

«Якби ми зараз ці війська просто відправили туди, де йдуть тяжкі бої, то вони, по факту, там вели б симетричні дії. А так у нас є 350 квадратних кілометрів території, які ми захопили за один день. 

Росіяни місяцями намагались і не спромоглись захопити такі території. У них були певні успіхи з початку наступу, але вони поклали десятки тисяч своїх солдатів і знищеної техніки», – каже полковник СБУ.

Крім тактичної перемоги, додає Костенко, цей рейд має важливий мотиваційний ефект. Останнім часом українська армія стикалася з критикою і дискредитацією через відсутність значних перемог. Однак успіх цієї операції став свідченням того, що ЗСУ здатні не лише оборонятися, але й успішно наступати на території ворога, що піднімає моральний дух українців.

«І от подивіться зараз, навіть не маючи інформації, видно, як український дух піднімається. Ми показали, що ми здатні й будемо далі проводити такі операції. Це вже успіх, що ми так відпрацювали і працюємо, але, можливо, будуть інші напрямки в найближчий час», – розповів нардеп. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Міноборони планує впровадити електронні направлення на ВЛК у Резерв+
Наступна новина У громаді на Волині організували благодійно-мистецький захід на підтримку ЗСУ. ФОТО