Лучани довіряють поліції і задоволені її роботою

Більше половини жителів Луцька довіряють патрульній поліції і задоволені її роботою.

Про це йшлося 2 жовтня під час прес-конференції з представлення результатів проведеного опитування у сфері безпеки Громадською організацією «Центр зростання громад» в рамках проекту «Впровадження паспорту безпеки міста Луцьк, як ефективного способу запобігання злочинності», повідомляють «Волинські новини».

Як розповів політолог Тарас Висоцький, з 26 квітня по 20 травня проводилося опитування жителів Луцька задля формування пріоритетів правоохоронної діяльності місцевої поліції.

«Ми старалися охопити якомога більшу територію Луцька. Загальний обсяг вибірки – 400 лучан від 18 років та старші. Більшість людей були позитивно налаштовані щодо проведення цього дослідження. Проте були і скептики», - зазначив Тарас Висоцький.

Так, 50% лучан у своєму районі відчувають себе швидше в безпеці, ніж в небезпеці. Жителі обласного центру Волині не відчувають особливої різниці щодо відчуття безпеки у будні чи святкові дня. 52% лучан вказали, що у районах їхнього проживання є місця, які становлять небезпеку для життя та здоров’я мешканців.

Серед 400 опитаних 225 лучан швидше задоволені новою поліцією, 75 – повністю задоволені, 150 – обрали варіант «важко відповісти». Окрім того, більше 225 лучан скоріше довіряють новій поліції, 80 жителів Луцька скоріше не довіряють новій поліції, ніж довіряють, 75 жителі обласного центру Волині довіряють повністю.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині водій маршрутки побив інваліда через пільговий квиток
Наступна новина На будівництво садка у Торчині виділять понад 2 млн грн | Волинська обласна рада
Схожі новини