Лучани попрощалися із трьома Героями Віталієм Собчуком, Владиславом Чігасовим та Іваном Тлумачем

Сьогодні, 7 грудня, жителі Луцької громади провели в останню дорогу одразу трьох захисників України. У Свято-Троїцькому кафедральному соборі відспівали військовослужбовців Віталія Собчука, Владислава Чігасова та Івана Тлумача.

Про це інформує Луцька міська рада. 

Лучанин Віталій Собчук (28.03.1992 року народження) проходив військову службу за контрактом з 26 жовтня 2017 року. Загинув 29 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Червонопопівка Кремінського району Луганської області.

Капітан Владислав Чігасов (26.01.1978 року народження) проходив військову службу за контрактом з 10 квітня 2020 року. Загинув 1 грудня 2022 року в районі населеного пункту Ямпіль Краматорського району Донецької області.

Іван Тлумач (07.07.1988 року народження) помер 1.12. 2022 року.

У скорботному слові протоієрей Віталій Собко зазначив: “Наша Батьківщина утверджується, виживає і перемагає сьогодні тільки тому, що є багато мучеників за Україну – наших воїнів. Вони усвідомлюють весь ризик, небезпеку, скорботу, яку їм доведеться перетерпіти, і все одно йдуть і захищають рідну землю, свою родину, знайомих людей і незнайомих людей. І ми сьогодні відчуваємо до них велику вдячність, шану і повагу. Наші воїни для нас є світлом, яке показує всі ті чесноти, до яких ми маємо тягнутися і яких прагнути”.

По завершенню богослужіння домовини з тілами захисників України під звуки церковних дзвонів пронесли Театральним майданом. Церемонія прощання із полеглими військовими завершилась виконанням Державного Гімну біля фотостенду “Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України”.

 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині парафія висловила бажання перейти на новоюліанський календар
Наступна новина Права дитини в час війни: волинян запрошують до дискусії