Права дитини в час війни: волинян запрошують до дискусії

За даними фонду "Голоси дітей" станом на початок грудня 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну 443 дитини загинуло, 852 поранені, більше 3 млн потребують допомоги.

Волинян запршують до розмови про стан дотримання прав дитини в Україні в умовах війни, яка відбудеться в онлайн форматі.

У зустрічі візьмуть участь:

  • Азади Сафарової – співзасновника фонду "Голоси дітей", лінійного продюсера і другого режисера документального фільму "Будинок зі скалок";
  • Олени Розвадовської – співзасновниці фонду "Голоси дітей";
  • Маргарити Бурлуцької – соціальної працівниці, героїні фільму "Будинок зі скалок";
  • Юрія Кіцула – начальника відділу з питань захисту прав дитини Департаменту моніторингу дотримання прав людини МВС, підполковника поліції;
  • Аксани Філіпішиної – заступниці керівника аналітичного департаменту Української Гельсінської Спілки з прав людини.

 Зустріч відбудеться 10 грудня о16:00 у форматі онлайн на платформі ZOOM.

 Для участі в заході потрібно зареєструватися - тут.

Також із 8 по 10 грудня учасники матимуть можливість самостійно переглянути фільм "Будинок зі скалок" (реж. Сімон Леренг Вільмонт). Тимчасовий доступ до фільму і лінк на дискусію учасникам надішлють на вказану електронну пошту.

Фільм "Будинок зі скалок" створений у копродукції Швеції, Фінляндії, Данії та України за підтримки Держкіно.

Стрічка розповідає про дітей, які очікують на вирішення своєї долі: повернення до дому, чи переїзду в іншу родину. У цей час соціальні працівниці намагаються створити їм затишок і подарувати відчуття дитинства.

 У 2022 році він отримав дві нагороди на грецькому кінофестивалі Thessaloniki International Film Festival та увійшов у шорт-лист на "Оскар-2023" як найкращий документальний фільм. А також головний приз одного з найбільших у світі фестивалів документального кіно про права людини One World у Празі (Чехія).

Організатори заходу – регіональний партнер Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Волині –  ВОГО "Волинський прес-клуб".


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучани попрощалися із трьома Героями Віталієм Собчуком, Владиславом Чігасовим та Іваном Тлумачем