Луцька суддя вирішила, що громаді не слід знати, як працює голова Волинської облради

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову  проти Волинської обласної ради щодо надання інформації про відвідування головою ради Ігорем Палицею свого робочого місця та про перебування його у відпустках, відрядженнях і на лікарняних з часу обрання на посаду. 

Відповідну постанову 18 травня ухвалила суддя Оксана Андрусенко.  Про це повідомляє Четверта влада. 

Журналіст видання прагнув дізнатися, коли і скільки разів голова облради Ігор Палиця скористався своїм правом на щорічну оплачувану відпустку, відпустку без збереження заробітної плати та коли і скільки часу перебував у відрядженнях та не виходив на роботу у зв`язку з хворобою. А також які виплати йому здійснювали за це з часу обрання його на посаду.

Однак, у підсумку, суддя Оксана Андрусенко постановила відмовити у задоволенні позову. 

"На наше переконання, постанова Волинського окружного адміністративного суду є незаконною, а тому ми будемо подавати на неї апеляційну скаргу, – коментує рішення Феміди адвокат, медіа-юрист ГО "Платформа прав людини" Людмила Опришко. – Ми не можемо погодитись із тим, що в процесі виконання обласною радою своїх владних повноважень (виконання своїх обов`язків) створюється не публічна, а якась інша інформація, природа якої судом навіть не визначена. Можливо суд вважає її приватною? Але чому тоді про це нічого не говорить - не зрозуміло".

"Крім того, якщо суд вважає, що доступ до цієї інформації є обмеженим, він повинен був застосувати трискладовий тест, щоб аргументувати такий свій висновок. Відтак, він зобов`язаний був зазначити в своєму рішенні, яким законом заборонено доступ до запитуваних відомостей та документів, які законні інтереси можуть постраждати, якщо надати запитувану інформацію і аргументувати, чому шкода від поширення запитуваної інформації переважає шкоду від її неоприлюднення. Проте цього зроблено не було. Висновки та мотиви суду, викладені в постанові, є поверховими та непереконливими, а головне – не мають під собою законних підстав. Тому ми наразі готуємо апеляційну скаргу", – додала Людмила Опришко. 

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку "Mazda" збила 26-річного пішохіда
Наступна новина Володимир Гройсман уже на Волині
Схожі новини