«Людські долі». У Володимирі видали збірник спогадів міських старожилів

29 липня у культурно-мистецькому центрі відбулася презентація проекту «Володимир, яким ми його пам’ятаємо. Людські долі», який розпочали ще у 2014 році. Цьогорічне видання стало уже восьмим збірником спогадів старожилів. До нього увійшло 14 розповідей та 2 переклади з англійської мови.

Як розповіла наукова співробітниця ДІКЗ «Стародавній Володимир» Орися Вознюк, цьогорічне видання вийшло більшим за обсягом, адже додали більшу кількість світлин, – йдеться на сайті Володимир-Волинської міської ради.

Серед спогадів героїв нового збірника розповідь Ростислава Чапюка, котрий  у радянські часи був знаковою та відомою людиною у Володимир-Волинському районі, а також місцевої вишивальниці Віри Оніщук , котра поділилась спогадами про палац графа, що колись був у селі Дольськ та про своє дитинство, котре минало у часи Другої світової війни. 

Не вперше у проекті взяли участь членкиня Союзу Українок Антоніна Солодуха, яка цього разу розповіла про людей нашого міста, про котрих їй колись доводилось писати, як дописувачці місцевих газет, а також Мирослава Захарова у пам’яті якої безліч цікавих спогадів з історії.

Збірка вийшла накладом у 50 примірників, котрі адміністрація заповідника подарувала героям книги та роздала по обласних, міських та шкільних бібліотеках.

До  участі в проекті «Володимир, яким ми його пам’ятаємо» наукові співробітники заповідника запрошують не лише старожилів, але й усіх містян, котрі бережуть у пам’яті цікаві та щемливі родинні історії володимирчан. Наразі уже розпочато збір матеріалів, які буде оформлено у наступну збірку, що побачить світ вже у 2022 році.

 

Читайте також: «Лісову пісню» видали білоруською та кримськотатарською мовами


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за минулу добу виявили 484 хворих на коронавірус
Наступна новина На Волині – 3 нових хворих на коронавірус. Де саме
Схожі новини