«Можна вже спати спокійніше». Що кажуть волиняни про «нормандську» зустріч

Фото ілюстративне

Волиняни діляться думками із приводу результатів зустрічі «нормандської четвірки» у Парижі, яка відбулася 9 грудня. 

Наведемо деякі висловлювання із соцмереж.

Майя Москвич: «Ну що скажете? В цілому сподобалось як виглядав Зеленський. Що добре, що по ньому відразу видно, коли говорить щиро, а де недоговорює.

Мені не сподобалось, що не було чітких відповідей на питання, які поставила український журналіст про вибори, контроль кордону і транзит газу.

Я в шоці, наскільки Путін відкрито на весь світ говорить про вбивство силами РФ людини, бо її просто не видавали. Впарює газ і говорить, як нам жити, і що якщо Україна не виконає Мінські домовленості, то Росія все втратить. І взагалі чого він блистів??

Макрон якось виглядав не так дєрзко як раніш.

Меркель робот.

Добре, що Володимир Зеленський наголосив, що вибори до взяття кордону під контроль погодив Порошенко, а він вважає, що має бути по-іншому. Думаю, ми всі аплодуватимемо, якщо він і зробить так, як сказав.

Насторожує останній абзац викладеного документу (викладаю першому коментарі): «вони погодилися провести ще одну зустріч у цьому форматі впродовж чотирьох місяців стосовно політичних та безпекових умов, серед іншого – для організації місцевих виборів». Тобто замість взяття кордону під наш контроль говоритимуть про вибори. І це погоджено. І взагалі на пресконференції говорили про беспекові пункти – а в документі є погоджені і політичні моменти.

Цікаво буде почути Зеленського ще в Україні, може щось нове скаже».

Ігор Алексєєв: «Прогнозовано ні про що епохальне не домовились, загальні фрази про плани на перспективи й т. д.

З конкретики:
1. Фрагментарне розведення військ.
2. Обмін всіх на всіх
3. Розмінування.

Ну й домовились знову зустрітись через чотири місяці.

Окремо про промови. путін. Ця собака під час спічу й відповідей журналістам постійно наполягала на виконанні й неодноразово цитувала зобов’язання, взяті Україною під час Мінських переговорів у 2015р.! (Привіт Парашенку, поц млятььь..!)

Володимир Зеленський. Приємно здивував категорично проукраїнською риторикою. Особисто я побачив саме Українського Президента! Повага.

p/s Якщо так піде далі, я думаю в нас є гарні шанси. Слава Україні!»

Богдан Климчук: «Рахунок по ходу 1:1. Якщо обмін усіх на усіх таки відбудеться, то не така вже погана була ідея з цим самітом. Найбільш цікаво було спостерігати за шириною ніг під столом під час каверзних питань і як ЗЕ потролив Путіна за "унітази". Наразі на рахунок кордону і виборів позиція в Парижі Зеленським чітко окреслена і тому "зрадонька" переноситься на 4 місяці. Сьогодні можна вже спати спокійніше».

Павло Данильчук: «Ні зради, ні перемоги. Це однозначно добре в цій ситуації. «Нормандський формат», сподіваюсь, після ще однієї-другої балаканини відпаде, америкоси розгребуться з імпічментом, європейці з брексітом, а нам головне втримати те, що є, і бути готовими для більш рішучих дій!»

Костянтин Зінкевич: «Кожен сказав гарні слова для свого народу.

Якщо відбудеться обмін, то це буде велика справа. І якщо це буде єдиний об‘єктивний результат, то це буде супер.

І скажіть, хто там підписав Мінські угоди? Хто і як пояснював черговість виконання цих угод?

А терористів... терористів треба знешкоджувати. Ефективною летальною зброєю».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У новому рейтингу губернаторів Волинь – на 13-му місці
Наступна новина На Донбасі підірвалися двоє бійців з Волині
Схожі новини