На Київщині колаборанти вбили двох цивільних за наказом окупантів

Село Залісся на Київщині після звільнення від російських військових

Двоє мешканців Київської області співпрацювали з російськими військовими, проводили розвідку, патрулювали територію. Крім того, вони розстріляли двох мирних мешканців Великої Димерки. 

«За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури двом мешканцям Київщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану, умисному вбивстві й незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ч. 2 ст. 111, п.1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 263 КК України)», – повідомили 29-го квітня у Офісі Генерального прокурора. 

За даними слідства, у період тимчасової окупації села Залісся Броварського району Київської області, підозрювані співпрацювали з військовослужбовцями збройних сил рф.

Вони отримали від окупантів військову екіпіровку, амуніцію і зброю з боєкомплектом, здійснювали розвідку та патрулювання на території Броварського району.

Озброєні зрадники перевіряли документи у місцевих мешканців. 

«11-го березня на виконання злочинних наказів військовослужбовців ЗС РФ, з метою залякування населення, вони відкрили вогонь з автоматичної зброї по двох мирних мешканцях смт Велика Димерка. Від отриманих численних поранень потерпілі померли на місці злочину», – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у цій справі здійснюється Броварським райуправлінням ГУНП в Київській області.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала колаборанта на Рівнещині. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща надала Україні термінал на пропускному пункті, що межує з Волинню
Схожі новини