На лайнері в США – спалах коронавірусу. На борту – 49 українців

Лайнер Grand Princess

Біля берегів Каліфорнії на рейді перебуває лайнер Grand Princess, на якому в 21 особи виявили інфікування новим коронавірусом. На борту перебуває 3,5 тис. осіб – громадяни 54 країн світу, серед них і 49 українців.

Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, пише УНІАН.

«Компетентними органами штату Каліфорнія було прийнято рішення щодо перевірки пасажирів лайнера на наявність ознак коронавірусної пневмонії через перший летальний випадок у штаті Каліфорнія, оскільки померла особа відпочивала у лютому на цьому судні», – повідомив Погорельцев.

«Враховуючи зазначене, місцевою владою було прийнято рішення щодо тимчасової заборони на вхід до гавані Сан-Франциско вказаного судна та гелікоптерами берегової охорони США на борт було доставлено тести на COVID-19 з метою перевірки усіх пасажирів, хто потенційно міг контактувати з померлим в Каліфорнії чоловіком, а також тієї категорії осіб, які мають перші ознаки респіраторної інфекції», – зазначив дипломат.

Він додав, що залежно від результатів тестів буде ухвалено рішення щодо карантинування частини пасажирів або всіх осіб, які перебувають на судні.

«За інформацією Державного департаменту США, на борту круїзного лайнера Grand Princess, який знаходиться на рейді біля берегів Північної Каліфорнії, перебуває 49 громадян України. Наразі Генеральне консульство України у Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України», – наголосив Погорельцев.

Паніка довкола долі судна виникла цього тижня після смерті 71-річного чоловіка, який у лютому перебував у попередньому круїзі на Grand Princess – із Сан-Франциско до Мексики. Тести засвідчили позитивний результат на коронавірус у ще одного пасажира, який зараз лікується у Каліфорнії. Влада США вирішила перевірити на наявність COVID-19 усіх 3,5 тис. осіб, які перебувають на лайнері.

Нагадаємо, раніше коронавірус виявили на круїзному лайнері Diamond Princess біля брегів Японії. 9 лютого підтвердилася інформація про першого інфікованого громадянина України на цьому судні. 10 лютого повідомили про ще одного хворого українця. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк хоче виграти онлайн-сервіс для контролю за смородом. Просять проголосувати за проєкт
Наступна новина «Вдячний за розуміння і безкорисливість». Блогер із Володимира подарував своєму вчителю авто
Схожі новини