Коронавірус на круїзному лайнері Diamond Princess. Захворів українець

Коронавірус на круїзному лайнері Diamond Princess. Захворів українець
Фото ілюстративне

Підтвердилася інформація про одного інфікованого громадянина України на круїзному лайнері Diamond Princess, що знаходиться біля берегів Японії.

Про це повідомив Сергій Погорельцев, директор департаменту консульської служби МЗС України, пише УНН.

«Є один інфікований громадянин України, член екіпажу круїзного лайнера, що знаходиться на рейді біля берегів Японії. Особу встановлено. Розміщено в лікарні. Стан задовільний. Зі шпиталізованим підтримується зв'язок. Ситуація на контролі міністра закордонних справ та Посольства України в Японії», – повідомив Погорельцев. 

Зазначається, що українцю надають кваліфіковану медичну допомогу.

За даними видання Nhk, зараженим українцем є 20-річний член екіпажу судна.

На борту Diamond Princess знаходяться близько 3,7 тис. людей з понад 50 країн. Загальна кількість заражених на лайнері зараз становить 70 осіб.

Судно вийшло з Йокогами 20 січня і повернулося 3 лютого. Серед пасажирів був громадянин Китаю, у якого виявлений новий коронавірус. Він зійшов 25 січня в Гонконзі. За рішенням влади Японії круїзний лайнер кинув якір поряд з Йокогамою для проведення медичного огляду всіх, хто знаходиться на борту. На судні оголошено двотижневий карантин, який триватиме до 19 лютого.

Читати також: В Україну прибули системи для тестування на новий коронавірус, – МОЗ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьк 35 років тому. Фото з висоти. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина «Оскар-2020». Стали відомі лауреати головної кінопремії року
Останні новини
Схожі новини