На Волині дослідили один з будинків Косачів. Там знайшли автентичну підлогу, посуд, цеглу

Волинська археологічна експедиція провела необхідні археологічні дослідження під час реставрації Білого будиночку Лесі Українки у Колодяжному на Волині. Виявили фундаменти споруди, які знаходяться на рівні цоколю із основним масивом будівлі, а ще фундаменти, цегляну підлогу та систему керамічної гідромережі.

Про це на своїй сторінці повідомив керівник археологічної експедиції, заступник директора історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" Віктор Баюк.

«Обидва архітектурних елементи безсумнівно є автентичними і споруджувалися відразу при будівництві будинку для Лесі Українки у травні 1890 року місцевими майстрами на замовлення батька Лесі Українки Петра Антоновича Косача», – розповідає він.

Також знайшли: зразки цегли із цоколя, скляний посуд із клеймами, ковані чотирикутні цвяхи, підкову, клямку, скляний та керамічний посуд часу будівництва та побутування Білого будиночку.

Після відповідних консультацій результати розвідкових археологічних робіт будуть враховані у проекті реставрації споруди.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Похлопайте собі»... У сесійній залі на празник. Репортаж із Волиньради
Наступна новина Газове обладнання сучасних виробників вже доступне волинянам
Схожі новини