На Волині реставрують будинки Косачів. Що там роблять зараз

На Волині реставрують будинки Косачів. Що там роблять зараз

Ще один будинок Косачів ("Білий" будинок), який належить до Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки, закрили на проведення ремонтно-реставраційних робіт.

Про це Суспільному в телефонному коментарі повідомила директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко.

Із її слів, ремонтні роботи тривають більшою мірою в "Сірому" будинку, оскільки його закрили на ремонт ще в червні цього року.

У "Білому" будинку наразі знімають тиньк, дерев'яна вікна та двері. "У будинках буде заміна всіх дерев'яних конструкцій. Зараз досліджують стан деревини, з якої складені будинки", – розповіла Оксана Важатко.

Директорка краєзнавчого музею зазначила, що працівники Колодяжненського музею постійно перебувають на об'єкті та через власні можливості та розуміння слідкують за ходом робіт.

"Наразі все відбувається правильно. Роботи тривають. Усі роботи згідно з договором, укладеним з фірмою-підрядником, мають бути завершені до 31 грудня 2021 року", – додала Оксана Важатко.

Читайте також: Відкрийте його для Мирослави. Репортаж з будинку Косачів у Луцьку. СВОЯ ІСТОРІЯ

Замовником робіт є департамент інфраструктури Волинської ОДА.

Довідково: "Білий" будиночок батько Лесі Українки Петро Косач збудував для дочки 120 років тому. 1949-го будинок відновили, на території колишнього родинного обійстя заснували музей.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні таки заборонили продаж ліків дітям до 14 років
Наступна новина Волинянка, яка виступала на Олімпіаді у Токіо, повернулася. Як зустрічали
Останні новини
Схожі новини