На Волині очільники ОТГ мали змогу поспілкуватися із головою ОДА

Про відповідальність голів ОТГ, стратегічний розвиток та майбутнє сільських територій говорили під час навчання керманичів об’єднаних територіальних громад Волинської області.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

На навчання голів ОТГ, зокрема, на круглий стіл «Ефективне використання коштів в умовах фінансової децентралізації» завітав голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Він назвав голів об’єднаних територіальних громад «маленькими губернаторами на місцях», адже у них є більше можливостей приймати рішення.

Але наголосив волинський губернатор і на відповідальності перед громадою, незважаючи на політичну приналежність. Він розповів, що опікувався питаннями децентралізації, коли працював першим заступником губернатора у Київській області. «На цьому живе весь світ», - зауважив Савченко про децентралізацію як основу місцевого самоврядування. Савченко підкреслив важливість роботи задля людей і держави.

Вказав він і на критерії ефективності роботи об’єднаної територіальної громади. Мовляв, вона буде ефективною тільки тоді, коли в ОТГ буде чимало власних заробітків і мінімальна участь держави.

Голова Волинської ОДА пообіцяв приїхати у кожну волинську ОТГ, тому він порадив у громадах слухати людей та задовольняти їхні потреби. Чи не найбільшим мірилом ефективності функціонування об’єднаної територіальної громади він назвав «індекс щастя людини».

У своєму виступі він торкнувся питань умов створення ОТГ, коштів на утримання апарату, оздоровлення дітей, щеплення тощо.

«Всі відповідальні, бо ми із вами перебуваємо в одному ланцюжку», - резюмував волинський губернатор.

Під час навчання радник із регіонального розвитку Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Петро Гоцалюк розповів головам об’єднаних територіальних громад Волині про розробку стратегії розвитку, залучення жителів, формування єдності в громаді, проекти розвитку, конкурси ідей тощо.

Він наголосив на необхідності стратегічного планування у громадах та розробку інвестиційних проектів та паспортів.

Очільник департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко розповів головам волинських ОТГ про різноманітні проекти підтримки та співфінансування. Також він торкнувся питання розвитку сільських територій в контексті децентралізації.

Про деякі питанння з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві розповіли начальник відділу інформаційних технологій Волинської ОДА Андрій Кондрад та начальник загального відділу Волинської ОДА Оксана Степюк.

А ось про основні законодавчі зміни у сфері містобудівної діяльності та особливості здійснення дозвільних процедур в ОТГ повідомили начальник управління ДАБІ у Волинській області Іван Чуліпа та завідувач сектору по роботі із дозвільними документами управління ДАБІ у Волинській обасті Ірина Юрко.

Захід був організований спільно з Волинським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Стало відомо, яке «найпопулярніше» захворювання волинян
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 17 травня
Схожі новини