На Волині один з найвищих показників колективного імунітету до COVID-19, – дані лабораторії

Фото ілюстративне

Рівень колективного імунітету до вірусу COVID-19 на Волині в середньому становить 13 %, в Україні загалом – 5,2 %.

Такі дані наводить лабораторія «Сінево», посилаючись на результати перших півтора місяця імунологічного тестування населення.

За результатами дослідження на антитіла G, що свідчать про наявність імунітету до COVID-19, яке у всіх лабораторіях «Сінево» пройшло понад 10 тис. осіб по всій території України, найвищий рівень колективного імунітету зафіксований у західному регіоні – близько 11 %. Зокрема, у Луцьку антитіла G виявлені у 13 % клієнтів, Івано-Франківську – 14 %, Чернівцях – 14 %, Рівному – 13 %.

Найнижчий рівень колективного імунітету до COVID-19 «Сінево» зафіксувало в південному регіоні країни – у середньому 2 %. Зокрема в Одесі – 2 %, Миколаєві – 2 %, Херсоні – 1 %.

В інших регіонах (північ, центр, схід) рівень колективного імунітету становить 3–5 %.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

При цьому найвищий процент антитіл G виявлений у дітей до семи років – 9 %, в осіб віком від 8 до 20 років – 3,5 %, від 20 до 40 лет – 4 %, від 41 до 60 років – 6 %, в осіб у віці 60 років і старші – 7 %.

За словами директора з розвитку «Сінево» Миколи Бутенка, результати перших півтора місяця тестування в Україні показали: статистика у країні співмірна із ситуацією у світі.

«У середньому рівень колективного імунітету в Україні становить 5%. Наприклад, такий же показник колективного імунітету в Іспанії. Це дає підстави казати, що сьогодні колективного імунітету в Україні фактично немає», – сказав він.

Дослідження на антитіла lgG проводяться в лабораторії методом імуноферментного аналізу (ІФА, ELISA) на німецьком автоматичному обладнанні і тест-системах компанії Euroimmun (Німеччина), а також методом хемілюмінесцентного імуноаналіза (CMIA) на американському автоматичному обладнанні і тест-системах компанії Abbott (США).

Нагадаємо, на Волині імунноферментним аналізом (ІФА) потенційних хворих на коронавірус тестують десять медзакладів.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський «заселфився» біля сміттєзвалища у Брищі і калюж на аеродромі. Що не показали президентові
Наступна новина Заступниця Погуляйка звільнилася за власним бажанням, – ОДА
Схожі новини