На Волині відкрили перший в Україні індустріальний парк

У Нововолинську розпочинає роботу перший в Україні індустріальний парк у форматі експортоорієнтованого food-кластеру. Його територія займає 20 гектарів і може вмістити приблизно 10 підприємств харчової промисловості.

Про це пише ІА «Волинські новини».

Індустріальний парк, який може стати місцем для релокації українського бізнесу під час війни, відкрили 21 листопада.



До локації підведено всі комунікації: воду, газ, електроенергію. Вона розташована біля залізничної колії та траси Р-15 Ковель – Володимир – Червоноград – Жовква, якою можна дістатися, наприклад, до Львова.

В індустріальному парку NOVO заклали капсулу часу з посланням до нащадків на 25 років.

На захід приїхали народний депутат Ігор Гузь, народний депутат, заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, перший заступник міністра економіки Денис Кудін, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, народний депутат Вячеслав Рубльов та інші.

Нововолинський міський голова Борис Карпус зазначив, що відкриття індустріального парку – це ще одна віха розвитку міста. Він анонсував, що тут працюватимуть екологічно чисті підприємства.

«Відкриття індустріального парку – це крок для зміцнення української промисловості. Індустріальний парк – важливий етап державної політики у рамках розвинув промисловості», – сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін. Як додав, битви виграє армія, а війну – економіка.

Нардеп Ігор Гузь зауважив, що залучення бізнесу та створення нових робочих місць завжди були пріоритетом місцевої влади. Як пригадав, саме в Нововолинську колись функціонувала зона пріоритетного розвитку. «Я впевнений, що держава має озброювати громади інструментами економічного розвитку», – акцентував заступник голови комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, автор законодавчого акту про індустріальні парки.

Із нагоди відкриття індустріального парку NOVO Борис Карпус і голова керівної компанії індустріального парку Олександр Бондаренко підписали відповідний документ. У Нововолинського індустріального парку вже є попередні домовленості з підприємствами зі сфери переробки риби, виробництва харчової продукції та логістики про зобов’язання увійти в парк.

Із урахуванням пільг (0% податку на прибуток на 10 років для компаній на території індустріального парку; звільнення від імпортного ПДВ і мита при імпорті нового обладнання для заводу на території індустріального парку) термін окупності інвестицій у підприємство на території парку може становити чотири-п’ять років.

Як очікують, завдяки новим підприємствам індустріального парку буде створено тисячі робочих місць, а бюджет отримуватиме мільйони податків.

Керівною компанією Нововолинського індустріального парку обрано ТОВ «ІКК «Бюро інвестиційних програм». Підписано договір із його головою Олександром Бондаренком. Це товариство займається залученням інвестицій у промислові та технологічні компанії, створенням та управлінням індустріальними парками, технопарками, розвитком промислових кластерів.

Текст: Ольга ШЕРШЕНЬ
Читайте також: На Волині встановлюють «Пункти незламності»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку медики врятували чоловіка, який знепритомнів і не дихав
Наступна новина У Луцьку в аварії постраждала дитина
Схожі новини