На Волині встановлюють «Пункти незламності»

На Волині встановлюють «Пункти незламності»

На Волині рятувальники розгортають «Пункти незламності»: намети, де люди можуть зігрітися, перечекати час відімкнення електроенергії та скористатися безплатним інтернетом.

Про це розповів Суспільному речник управління Держслужби із надзвичайних ситуацій в області Володимир Нестеров.

Два таких пункти, з його слів, уже розмістили в Луцьку, зокрема на Театральній площі та біля луцького РАЦСу, а також у районних центрах.

Поки вночі, говорить речник волинських рятувальників, ці пункти не працюватимуть, однак будуть відчинені допізна кожного дня. У них одночасно можуть розміститися 20 людей.

«Головне, щоб людям, які сюди звернуться, була надана та допомога, якої вони потребуватимуть. Мінімум – це тепло, електрика, яка буде подана від генератора, інтернет-зв’язок за допомогою мережі Starlink. Цей пункт спрямований, щоб надати допомогу під час відключення електричної мережі та інших ситуацій», – каже Володимир Нестеров.

Володимир Нестеров

Електроенергію під час аварійних та планових відключень сюди подаватиме генератор, в інший час буде світло від міської електромережі, зазначив рятувальник Дмитро Лобарчук. Всередині намету встановлені обігрівачі, аби зігрітися, є можливість зарядити телефон.

«Тут буде тепло, буде гарячий чай і людина, якщо не буде світла в центрі міста, може зарядити телефон. Можуть люди підходити», – каже рятувальник.

Такі намети на Волині стоятимуть стільки часу, скільки в них буде потреба, додав Володимир Нестеров.

Читайте також: У Нововолинську виділили 10 мільйонів гривень на генератори


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку сьогодні тролейбуси їхатимуть за іншими маршрутами
Наступна новина Затримали аферистку, яка ошукала лучанку на тисячу євро
Останні новини
Схожі новини