На Волині виготовили гігантський трон із дерева, який потрапив у «Книгу рекордів України»

Дерев’яний трон, який виготовили на пленері різьбярів

У Володимирі-Волинському встановили рекорд України – представили  дерев’яний трон, висота якого 3 метри 30 сантиметрів, ширина – 2 метри 67 сантиметрів.

Подія відбулася 28 вересня у рамках реалізації проєкту «Князівський шлях до трону», повідомили у пресслужбі Володимир-Волинської міської ради.

Нагадаємо, у місті відбувався пленер різьбярів, під час якого майстри з різних куточків України створювали мистецькі вироби із дерева. Завершився він встановленням рекорду України.

На території «Городище – Вали ІХ-ХІІІ ст.» у Володимирі представник Національного проєкту «Книга рекордів України» Олександр Шустерук вручив сертифікати адміністрації Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимирові Пикалюку та автору роботи Сергієві Ничипоруку

Рекорд встановили у категорії «Талант і майстерність у сфері культури та мистецтва». 

Майстри із Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині, які впродовж 5 днів працювали  над створенням фігур волинських князів, також отримали нагороди та подяки з рук міського голови Петра Саганюка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Неділя, 29 вересня
Наступна новина «Мокрі носики» шукали господарів. У Луцьку відбувся фестиваль безпритульних тварин
Схожі новини