«Королівський трон висотою 320 м»: українські різьбярі планують встановити рекорд

«Королівський трон висотою 320 м»: українські різьбярі планують встановити рекорд

У Володимирі-Волинському різьбярі впродовж 5-ти днів працюватимуть над створенням дерев’яних виробів, а саме п’яти фігур волинських князів та королівського трону висотою 320 м, який претендує на рекорд України.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради Володимира-Волинського.

Роботана території у  Володимирі стартувалау понеділок 23 вересня. Шестеро найкращих різьбярів з Рівненщини, Одещини, Івано-Франківщини та Волині упродовж тижня створюватимуть свої виробиу рамках проєкту «Князівський шлях до трону». Це щорічний конкурс, який дає можливість громаді отримати кошти з державного бюджету на реалізацію власного культурно-мистецького проєкту. Загальний бюджет конкурсу в 2019-му році – 50 мільйонів гривень.

Вже зараз мешканці княжого міста можуть побачити процес творення майбутніх скульптур. А 28 вересня відбудется святкове представлення робіт. На учасників заходу очікують театралізовані екскурсії, майстер-класи і виставка сакрального мистецтва та металопластики ІХ-ХІІІ століття із приватної колекції володимирчанина Миколи Матусевича.

Також всі охочі зможуть зробити світлини біля фотозон в стилі князівської доби, придбати цікаві вироби на ярмарці робіт народних умільців, а ввечері відвідати вогняне шоу. 

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому досі не запрацювала платна парковка на Кривому Валу у Луцьку
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Вівторок, 24 вересня
Останні новини
Схожі новини