На Волині викрили на хабарі одного з керівників Держпраці

Посадовця-правопорушника викрили співробітники управління стратегічних розслідувань у Волинській області, спільно із слідчими слідчого управління ГУНП у Волинській області, під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Про це йдеться на сайті ГУНП у Волинській області.

 

Керівник одного із відділів Управління Держпраці у Волинській області організував злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди у великих розмірах від фізичних осіб підприємців та представників юридичних осіб за не притягнення їх до відповідальності за ініційованими перевірками.

Так, зловживаючи службовим становищем, посадовець вимагав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 40 тисяч гривень за не притягнення його до відповідальності за виявлені порушення в додержанні законодавства про працю та інші порушення. Для конспірації, фігурант поставив вимогу кошти перерахувати на картку он-лайн банку, якою він користується.

 

У рамках розпочатого кримінального провадження, правоохоронці задокументували два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в загальній сумі 20 тис. грн. двома перерахунками по 10 тис. грн на вказану банківську картку. Сьогодні у Луцьку зловмисника затримали на гарячому, після отримання ним від підприємця двох квитанцій про перерахунок на картку неправомірної вигоди –  20 тис. грн. Під час проведення слідчих дій, на місці події вилучено дві квитанції, що підтверджують факти перерахування коштів.

Як повідомляє ІА «Волинські Новини», йдеться про головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління Олександра Васильовича Губарика.

Нагадаємо, на Волині на хабарі викрили працівника Держпродспоживслужби.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Професійний ріелтор: для чого він потрібен
Наступна новина За добу в Україні зафіксували майже 20 тисяч заражень коронавірусом. На Волині – понад 500
Схожі новини