На Волині висадили понад гектар дубів та горіхів

Посадку провели у Торчинському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ». Сіянцями дуба із закритою кореневою системою заліснили площу 1,4 га. На ділянці висадили також горіх чорний.

Про це йдеться на сайті ВОУЛМГ.

Свого роду експериментальну посадку волинські лісівники проводять не вперше. Вже був подібний досвід державного підприємства «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр». Тут і вирощують сіянці із закритою кореневою системою, висаджувати які можна протягом усього вегетаційного періоду, тобто з березня по листопад.

Лісовідновлення провели працівники лісгоспу та колектив Торчинського лісництва. Це була не просто посадка лісу, а свого роду практичне навчання для працівників. Головний лісничий підприємства Андрій Ткачук провів необхідні інструктажі та надав чимало інформації про особливості посадки лісу, зокрема з використанням сіянців із закритою кореневою системою.

Щоб висадити сіянці горіха чорного, лісівники робили лунки мотобуром.

«Такі експерименти для волинських лісівників – надзвичайно важлива практика. Ліс потребує якісного та швидкого відновлення. Змінюється і клімат, що призводить до заміни одних порід іншими. Передбачити природні зміни та вчасно адаптуватися в нових умовах – надзвичайно важливо для людей, які вирощують ліс для майбутніх поколінь», – йдеться на сторінці ВОУЛМГ.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Навчальний заклад продовжує роботу у звичному режимі, - ректор ВНУ
Наступна новина Відкриття ковідного госпіталю абсурдне, – працівники Луцького пологового
Схожі новини