На Волині та Львівщині в'язнів хочуть залучати до роботи на шахтах, – ЗМІ

У Волинській та Львівській областях до роботи на шахтах хочуть залучати осіб, які відбувають покарання у колоніях – на підприємствах не вистачає гірників на тлі мобілізації.

Про це повідомив народний депутат і керівник Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець з посиланням на викладений до Мережі лист зі зверненням директора шахти "Надія" до начальника колонії, інформує ТСН.

За його словами, залучати до роботи на шахтах хочуть, зокрема, в'язнів Дрогобицької виправної колонії №40.

"У Червонограді говорять, що судячи з усього, питання завезення до копалень "каторжан" вирішене. Що ув'язнених готують до поселення в одній із будівель міста, де зараз встановлюють решітки на вікна. Самі шахтарі в соцмережах пишуть, що використовувати роботу "зеків" планують не тільки на шахті "Надія", а й на державному "Волиньвугіллі". Перевіряємо правдивість даних. Але в разі, якщо прецедент підтвердиться – як ви розумієте, виникає чимало запитань до Міненерго. Та й не тільки", - зауважив Волинець.

Мер Нововолинська  Борис Карпус прокоментував можливе залучення в'язнів до роботи у шахтах.

"Зроблю все можливе, щоб запобігти цьому. Ні міський голова, ні міська рада повідомлені не були. Жодних дозвільних документів не давали! Моя позиція чітка: поки сотні чоловіків з Нововолинська захищають державу на фронті, в місті має бути порядок і спокій. Вже мав розмову з мером Червонограда. Він солідарний зі мною", – написав чиновник.

Він також додав, що готує запити щодо цієї ситуації до Міністерства енергетики та Міністерства юстиції, Волинської обласної військової адміністрації та Володимирської районної військової адміністрації.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 39-річний чоловік вбив батька
Схожі новини