На Волині вже розселили майже 400 вимушених переселенців

Андрій Ярмольський. Фото Волинської ОДА

На Волині розселили майже 400 вимушено евакуйованих осіб. Вони забезпечені усім необхідним. Крім того, у області до поселення доступні ще 2 тисячі місць.

Про це розповів заступник голови Волинської ОДА Андрій Ярмольський.

За його словами, станом на 18 годину 28-го лютого, на Волині розселили майже 400 вимушено евакуйованих осіб. Ще 2 тисячі місць доступні для поселення.

«Сьогодні доступними залишається для поселення більше 2000 місць. Активно комунікуємо з волонтерами, які підшуковують житло. Своє житло надають жителі нашої Волинської області, за що їм окрема вдячність.

За цей час війни надано допомогу в поселенні близько 380-ти вимушено евакуйованим особам. Хочу повідомити, що доставка пенсій та грошові допомоги в цей час здійснюються і будуть здійснюватися далі. Для цього передбачений відповідний бюджет, про що ми інформували», - розповів Андрій Ярмольський.

Крім того, за добу роботи координаційного центру до колцентру надійшло понад 150 звернень. Це - пропозиції надання допомоги: гуманітарної, волонтерської, матеріальної. Вона розподіляється відповідно до потреб.

">http://

Створено 2 логістичних хаби для отримання допомоги від іноземних благодійних фондів у Любліні та Хелмі. Такий осередок працює і в Луцьку. Налагоджено процес отримання заявок на потреби гуманітарної допомоги із сусідніх областей. Сьогодні прийняли чотири фури із гуманітарною допомогою з-за кордону.

Крім того, Андрій Ярмольський розповів, що існують проблеми пов’язані з блокпостами, які облаштовують мешканці громад. Зокрема, деякі з них розміщують без погодження з військовими, що створює, або може створити труднощі.

«Встановлена та ведеться координація з територіальними громадами. Сьогодні є ряд проблем, які ми наносимо територіальним громадам, і просимо їх враховувати. Зокрема, це питання розміщення блокпостів на території нашої області. Ми розуміємо хвилювання жителів, які встановлюють ці блокпости. Однак, я хочу зауважити, що треба бути дуже уважним і обережним у формуванні цих блокпостів, оскільки бажання допомоги може нашкодити нашим військовим. Якщо ці блокпости, а це військово-інженерна споруда, не затверджені і не погоджені з військовими, - це може ускладнити рух нашої військової техніки. Черги на блокпостах можуть створити загрозу при можливих бойових діях, оскільки заблоковані будуть відходи, проїзд спеціальної техніки», - розповів заступник голови ОДА.

Відтак, місцевим допоможуть правильно облаштовувати ці блокпости, аби вони не заважали та не створювали порушень.

Нагадаємо, про схожу проблему з блокпостами говорив Луцький міський голова Ігор Поліщук. Мер закликав жителів громади не перекривати блокпостами міжнародні траси, які використовуються для перевезення медикаментів та іншої допомоги військовим. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина МОЄ місто сьогодні. 28 лютого
Наступна новина Білоруські військові рухаються до українського кордону у напрямку Волині, - Генштаб ЗСУ
Схожі новини