«Незнайомий голос в слухавці сказав: «Шукайте!»: історія волинянки, яка втратила на війні чоловіка

Омар Кузьмук після сповіщення про початок війни кинув роботу в Польщі й повернувся в Україну до сім’ї.

Чоловік не міг спокійно спостерігати за подіями, тож спочатку пішов добровольцем в місцеву тероборону, а за повісткою був мобілізований у листопаді. Кимсь час лужив у Житомирі, пізніше у Білогорівську Луганської області. Одного дня пішов на завдання і не повернувся, – йдеться на фейсбук-сторінці Благодійного фонду "Сучасна Україна". Волинь. 

За кілька днів дружині Іванні передзвонив незнайомий номер і сказав «Шукайте!». Вона розпочала пошуки самотужки, збирала відомості, зверталась скрізь і лише за пів року змогла повернути тіло чоловіка додому.

Іванна прийшла на арт-терапевтичний проєкт для дружин полеглих Героїв, де під час майстер-класи з живопису розповіла свою історію кохання та втрати. На картині Іванни 8 пташок у небі, як 8 років у шлюбі. Розповідає, що з Омаром були знайомі з садка, а в дорослому житті зустрілись після училища, коли вона працювали в ресторані. 

Через пів року почали разом жити, потім народили сина, а донечка з’явилася через 1 рік і 2 місяці.

Татусева донечка росте його копією і зовні, і за характером. Це й не дивно, - розповідає Іванна, бо її появу в її животику люблячий татусь відчув за сотню кілометрів, у Польщі.

Омар зателефонував дружині, щоб вона перевірила його відчуття і дуже тішився, коли тест показав дві смужки. Старшому синові тоді було лише 4 місяці.

Нині діти - її підтримка і рушій в житті. Вони дуже любили тата, бо балував і багато дозволяв. Нині він, як і на картині Іванни, Янгол, який оберігає й осяває їх життєвий шлях любов’ю, як робив це за життя.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «32 роки дарував мені квіти, а тепер приходить у снах»: спогади дружини про загиблого чоловіка
Схожі новини