«Дякую, коханий, що був у моєму житті»: спогади про загиблого Героя з Волині Олександра Тарановича

36-річний солдат Олександр Таранович, позивний Чібіс, поліг у бою 9 серпня 2023 року поблизу села Роботине Запорізької області. Захисник отримав смертельні поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу.

Про Героя розповіли на фесбук-сторінці Меморіал Героїв.

Олександр Федорович народився в селі Ветли Волинської області. Після закінчення місцевої школи у 2004 році вступив до Любешівського професійно-технічного училища, де здобув професію водія. З квітня 2005-го проходив строкову службу у 80-му окремому аеромобільному полку.

2008 року одружився та переїхав до села Студениця Житомирської області. Працював на каменеобробних підприємствах, а пізніше – на станції технічного обслуговування. Разом з дружиною виховував трьох синів, яким приділяв вільний час. Також обожнював риболовлю.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік брав активну участь в організації місцевої самооборони, був членом добровольчого формування села Студениця.

13 липня 2022 року він вступив до лав Збройних Сил України. Спочатку його зарахували до в/ч А7088, яку пізніше розформували. Тож Олександр був переведений до 116-ї окремої механізованої бригади. Там він служив на посаді водія. Влітку 2023-го успішно пройшов передпідготовку сержантського складу у Великій Британії. Після повернення разом із побратимами боронив Запорізький напрямок.

«Дякую, коханий, що ти був у моєму житті, але, на жаль, так мало…» – написала дружина загиблого.

Посмертно Героя нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Олександра в селі Студениця на Житомирщині.

Вдома на нього чекали дружина Іванна і троє синів: Єлеазар 2009 р.н., Мануїл 2011 р.н., Веніамін 2012 р.н.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чи можуть мобілізувати чоловіка, якщо його дружина вагітна
Наступна новина «8 днів не знімав берці і бронік»: боєць з Волині про важкі бої на передовій
Схожі новини