Новий штам COVID-19: ще кілька країн повідомили про перші випадки заражень

Фото ілюстративне

Британський штам коронавірусу, який, як зазначають науковці, значно заразніший за попередні мутації, виявили ще у кількох країнах. Про перші випадки заражень новим варіантом вірусу повідомляли у Франції, Японії, Німеччині та Лівані.

Про це пише The Guardian, Anadolu та DW, – передає Громадське.

Усі інфіковані прибули до країн рейсами з Великої Британії.

Так, перша пацієнтка з мутованим коронавірусом у Німеччині прибула до Франкфурта літаком із Лондона. До Німеччини вона прилетіла, щоб навідатися до рідних. Наразі пацієнтка має лише легкі симптоми. Разом із сім'єю вона самоізолювалась у будинку Баден-Вюртемберзі.

Літаком із Лондона також прибув перший пацієнт із мутованим COVID-19 у Лівані. Наразі Міністерство охорони здоров'я Лівану відстежує стан здоров'я усіх, з ким контактував заражений.

У Японії новий штам коронавірусу виявили одразу у п'ятьох людей. Влада країни вже обмежила рейси з Великої Британії та встановлює всі останні контакти хворих.

У Франції перший випадок мутованого коронавірусу виявили у західній частині країни, в чоловіка, який прибув із Лондона ще 19 грудня. Наразі він перебуває на самоізоляції, хвороба протікає безсимптомно.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 70% ліжок для хворих на COVID забезпечені киснем – МОЗ
Наступна новина Лучани просять повернути стару схему проїзду кільця біля «Променя». Петиція
Схожі новини