В Україні поки не виявили штамів коронавірусу із Британії, ПАР і Бразилії

В Україні не виявили британського, південноафриканського й бразильського штамів коронавірусу SARS CoV 2, такі дані надійшли з німецької клініки Charite.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу у МОЗ 26 лютого, пише Українська правда.

«Секвенування геному коронавірусу, який циркулює на території нашої країни, сьогодні не підтвердило наявність британського, південноафриканського або бразильського походження, мутація (коронавірусу, – ред.). Це ми отримали перші результати зразків із клініки «Шаріте», куди відправляли на дослідження біоматеріал, відібраний у хворих в Україні. 

А також ми очікуємо на наступному тижні результати проведеного всередині країни секвенування, де будуть досліджені зразки, взяті у тяжкохворих в Івано-Франківській області, – і будемо знати, чи циркулюють у нас минулі штами, чи вже є нові штами, які призводять до зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», – сказав Ляшко. 

Нагадаємо, Україна не може отримати інформацію про поширення нових штамів коронавірусної хвороби на своїй території через відсутність власної сучасної лабораторії.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі пересадили серце і дві нирки
Наступна новина Олег Яковенко розповів, як почуває себе через добу після вакцинації
Схожі новини