Обрав ім'я, але побачити не встиг. Восьмирічній дівчинці вручили орден тата

Орден «За мужність» ІІІ ступеня вручили сьогодні дружині загиблого прикордонника старшого солдата Олександра Рупташа.

Про це повідомили на сайті Держприкордонслужби України.

12 вересня 2023 року Олександр Рупташ виконував бойове завдання на Луганщині, коли по позиціях українських військових було завдано вогневе ураження мінометом з подальшим штурмом. У результаті ворожого обстрілу, чотири військовослужбовці дістали поранення. Олександр вміло організував вогневе прикриття групи, яка здійснювала евакуацію поранених та продовжував обороняти позиції від штурму противника.

Військовий мужньо вів бій з ворогом, поки сам не дістав тяжке поранення. Олександра евакуювали для лікування в один із військово-медичних клінічних центрів, але, на жаль, 27 вересня 2023 року від отриманих поранень він помер.

Завдяки сміливим та вмілим діям солдата Олександра Рупташа в той день вдалося врятувати життя пораненим військовослужбовцям, здійснивши їх евакуацію, та втримати позицію, відбивши атаку сил противника, – йдеться в повідомленні.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові Указом Президента України Олександра Рупташа було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На церемонії вручення ордена була присутня також восьмимісячна донечка Героя, яку йому так ніколи й не довелося побачити... Дружина назвала доньку Влада – ім'ям, яке свого часу обрав для майбутньої дитини Олександр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З окупації повернули ще 6 українських дітей
Наступна новина Україна отримає $20 млрд від США