Україна отримає $20 млрд від США

Сполучені Штати планують виділити Україні 20 млрд доларів у межах погодженого «Групою семи» кредиту у 50 млрд за рахунок російських активів.

Про це повідомив заступник радника з національної безпеки Білого дому Даліп Сінгх, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на АР

Як підкреслив Сінгх, говорячи про кредит G7 у 50 млрд доларів для України, «нічого подібного раніше не робилося».

Ніколи раніше багатостороння коаліція не заморожувала активи країни-агресора, а потім використовувала вартість цих активів для фінансування оборони постраждалої сторони, поважаючи верховенство права і зберігаючи солідарність, – додав він.

Представник Білого дому заявив, що адміністрація Джо Байдена має намір розділити свою частку кредиту – 20 млрд доларів – між військовою та фінансовою допомогою Україні. Військова допомога, як відомо, повинна бути схвалена Конгресом США.

Хай там як, США нададуть 20 мільярдів доларів на підтримку України в цих зусиллях, незалежно від того, чи буде вона розділена між економічною та військовою підтримкою, чи буде надана повністю через економічну допомогу, – вказав Сінгх.

Він анонсував узгодження деталей кредиту під час зустрічі міністрів фінансів «Групи семи», яка відбудеться цього тижня в італійському місті Стреза.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрав ім'я, але побачити не встиг. Восьмирічній дівчинці вручили орден тата
Наступна новина Волинь втратила на війні ще трьох захисників