Отруюють повітря: у Луцькій громаді прибирають автомобільні шини з територій дитсадків. ФОТО

У Луцькій громаді із територій 48-ми закладів дошкільної освіти демонтують майже три тисячі старих шин, оскільки це забруднює довкілля та отруює повітря.

Про це розповіла Суспільному начальниця відділу екології Луцької міськради Оксана Лисак.

З її слів, натомість на подвір'ях дитсадків облаштують ботанічні куточки, сучасні дитячі майданчики, висадять квіти й поставлять вуличні меблі.

"Шини віднесені до побутових відходів. Для довкілля це однозначно є ксенобіотиком, тобто чужорідним матеріалом. Вони так само становлять небезпеку, тому що забруднюють грунт цими мікрочастинками полімерів. Це відходи, які однозначно повинні бути утилізовані", – каже Оксана Лисак.

12 травня від старих шин очищували територію луцького дитсадка № 17, де був ігровий майданчик.

Як розповіла його завідувачка Світлана Краля, багато років тут більш як сотню автошин використовували для атракцій і огороджень, допоки із батьками не вирішили все демонтувати.

"Якісь певні з них фігури були створені для краси. Недостатнє було фінансування на той період. Тоді ніхто не говорив про шкоду, бо про неї ще ніхто особливо не задумувався і не знав. Замість цього, звісно, будуть посаджені кущі – це буде естетичніше і корисніше", – зазначила керівниця дошкільного закладу.

Автомобільні шини з дитсадків Луцької тергромади комунальники вивозять уже тиждень, – говорить працівник "Луцькспецкомунтрансу" Валерій Баштик. "Є дуже багато. По місту дуже багато є. Якщо скажуть, то ми приїжджаємо – забираємо", – каже комунальник.

Як додала начальниця відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, вживані шини утилізують, тож зараз шукають підрядну організацію, яка цим займеться.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Все, що в мене є – це діти»: історія переселенки, яка почала нове життя на Волині
Наступна новина На Волині судили багатодітну матір, яка залишила малих дітей самих вдома
Схожі новини