Перед очима підірвали міст. Переселенці з Житомирщини розповіли про життя на Волині

Фото Суспільне.Волинь

Родина Тетяни Вигівської приїхали на Волинь на початку березня. Сім'я, тікаючи від війни, залишила свій будинок у Коростені Житомирської області та знайшла прихисток неподалік Луцька. На новому місці їх зустріли добре.

Про це розповіла жінка Суспільному.

Тетяна Вигівська разом з трьома дітьми та чоловіком нині мешкає в Угринівському старостинському окрузі. Один із місцевих фермерів облаштував тут для переселенців тимчасовий прихисток.

Читайте також: Друге життя у закинутій лікарні. Фотоісторія з Олики

Тетяна Вигівська розповідає, що могла виїхати з дітьми за кордон, але ні вона, ні діти не захотіли. Чоловік нині знайшов роботу, діти вчаться дистанційно, — говорить переселенка.

Донька Тетяни, Олександра Вигівська, на момент повномасштабного наступу Росії на Україну, перебувала у Житомирі. Додому в Коростень дівчина поверталась з навчання.

Читайте також: «Вбивали за дзвінок до рідних»: переселенки з Київщини про життя в окупації

"У нас під Житомиром підірвали аеродром, страшно було. Наступного дня я вже їхала додому, а перед моїми очима підірвали міст", — пригадує дівчина.

Син Богдан ходить ловити рибу до місцевого ставка та багато малює, — розповідає Тетяна Вигівська.

З її слів, будинок родини у Коростені цілий, планують повернутись додому, коли у місті стане безпечно.

Зі слів старости Угринівського старостинського округу Любові Турій, нині в громаді проживає три десятки тимчасово вимушених українців.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Усім українським журналістам вручили спеціальну Пулітцерівську премію
Схожі новини