Показали, як дезінфікують луцькі тролейбуси та маршрутки

Тролейбуси та маршрутки Луцька обробляють дезінфікуючими засобами через імовірну загрозу зараження коронавірусом, грипом та ГРВІ.

Дезінфекція транспортних засобів відбувається на базі Луцького підприємства електротранспорту, повідомляє Суспільне.

Як розповів головний інженер Луцького підприємства електротранспорту Володимир Бабич, щодня з 19-ї години до 5-ї ранку у кожному тролейбусі здійснюють вологе прибирання.

«Також проводиться дезінфекція поручнів методом протирання. На 10 літрів води дається 20 грамів розчину. Працівники, які проводять дезінфекцію, працюють у відповідних засобах. Мають бути захищенні очі і т. д. Ми проводимо дезинфекцію 44 тролейбусів за добу і 21 автобуса, який від нашого підприємства виїжджає на маршрути міста», – повідомив Володимир Бабич.

Посадовець каже: спеціальний розчин також видали 25 контролерам. Він захищає руки упродовж 3-х годин. Нині, стверджує головний інженер, вимагають, аби водії робили провітрювання та вологе прибирання на кінцевих зупинках транспорту.

Начальник міського управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов розповів, що у зв’язку з підтвердженим випадком захворювання на коронавірус в Україні, із усіма луцькими перевізниками провели роз’яснювальну роботу.

«У договорах, що заключені із перевізниками, є пункт, який вказує, що перевізник при настанні епідемії грипу чи іншого вірусу, зобов’язаний проводити щорейсові протирання поручнів у транспорті на кінцевих зупинках. Після того як в Україні був зафіксований один випадок захворювання на коронавірус, направили листи перевізникам з метою нагадування про те, щоб вони згадали про цей пункт договору. В нас перевізників є 12. Більшість з них користуються послугами мийки підприємства електротранспорту», – каже Степанов.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Східноєвропейському національному університеті – нова проректорка
Наступна новина Мати поділилася ниркою із сином. У Ковелі зробили унікальну операцію
Схожі новини