В Україні підтвердився випадок зараження коронавірусом

В Україні підтвердився випадок зараження коронавірусом
Фото ілюстративне

В Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом Covid-19

Про це заявив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, повідомляє 24 канал.

Перший випадок інфікування коронавірусом зареєстрували у Чернівцях.

Чиновник розповів, що чоловік та жінка подорожували в країнах, у яких є спалах коронавірусу. Коли вони повертались, в Україні в однієї людини зафіксували підвищену температуру. За ними почали спостерігати, й 29 лютого з’явилися перші симптоми, які потребували консультації в інфекційній лікарні.

«Приїхала бригада швидкої медичної допомоги, яка визначена для транспортування людей з підозрою на коронавірус. Його доставили до визначеної МОЗ лікарні. Під час медичного огляду зібрали біологічні матеріали, які відправили на тестування. 1 березня провели швидкі тести на грип типу А та В. Та забрали матеріали для тестування на коронавірус. Вчора як говорив, що є 4 випадки підозри, сьогодні одна з них підтвердилась», – розповів Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019-го в Ухані (Китай) стався спалах коронавірусу COVID-19, який викликає пневмонію нового типу.

26 лютого вперше за межами Китаю було зареєстровано більше нових випадків зараження, ніж всередині країни. Новими осередками стали Італія, Іран, Південна Корея і Японія.

З початку спалаху коронавірусу у всьому світі зафіксовано 90 936 випадків інфікування COVID-19 і 3117 смертей. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як вибрати «розумний телевізор». Поради фахівців
Наступна новина Волинські газовики шукають крадіїв «блакитного» палива за допомогою відео
Останні новини
Схожі новини