Показали, як переселенці в Луцьку писали радіодиктант. ВІДЕО

У Луцьку Радіодиктант Національної єдності вперше писали переселенці – члени розмовного клубу української мови, який восьмий місяць діє при Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

До учасників розмовного клубу долучилися студенти першокурсники, повідомляє Суспільне.

Писати радіодиктант зголосилися семеро учасників клубу. Наймолодшій учасниці 17 років, найстаршій – 74. До радіодиктанту, розповідають, спеціально не готувалися. Сьогоднішнє написання доцентка Оксана Приймачок назвала символічним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як волиняни писали Радіодиктант національної єдності

"Справа не в помилках, не в буквах і не в комах. А справа в національній єдності. У підтримці один одного. Україна є, була і буде. Так само є, була і буде українська мова", – мовила викладачка.

Зазначимо, щот цьогоріч для диктанту обрали текст авторства Ірини Цілик. Читала його народна артистка України Ада Роговцева.

Одна із учасниць розмовного клубу – 67-річна Ніна Кобушко, яка приїхала на Волинь з окупованого Херсона в квітні, розповіла, що писала востаннє диктант 50 літ тому. Зізнається, що текст диктанту сприйняла дуже емоційно.

"Від тексту про дім стискалося серце. Тому що в Херсоні в мене залишилася родина: чоловік і родина мого сина. І наш дім – приватний дім. Він є фортеця, фортеця незламності нашого рідного народу. І тому я писала цей диктант і плакала", – сказала переселенка.

Текст радіодиктанту опублікують завтра. На занятті у розмовному клубі української мови неодмінно опрацюють помилки.

Читайте також: «Це реклама нашої мови», – волинянка-переможниця про Радіодиктант національної єдності


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У бою за Україну загинув лучанин Олександр Рижков
Схожі новини