«Це реклама нашої мови», – волинянка-переможниця про Радіодиктант національної єдності

«Це реклама нашої мови», – волинянка-переможниця про Радіодиктант національної єдності

Вчителька із села Комарове Ковельського району Галина Шура увосьме візьме участь у Всеукраїнському радіодиктанті Національної єдності.

Про це пише Суспільне.

Учителька розповіла, що 9 листопада диктант писатиме разом зі своїми учнями у школі.

Готуватися до написання диктанту жінка почала ще тиждень тому. Допомагає в підготовці й учням – переглядають словники та ознайомлюються зі змінами у правописі.

«Повторюємо пунктуацію в першу чергу, бо розділові знаки потрібно не тільки чути, а й знати. І слова, у словах діти помилки часто роблять. Повторюємо з молодших класів усе, що там вчилося», – говорить вчителька.

Вчителька Галина Шура разом зі своїми учнями

9 листопада жінка писатиме радіодиктант разом із дев'ятикласниками, у яких викладає українську мову.

Цього року текст читатиме народна артистка України Ада Роговцева. «Я завжди захоплювалася її творчістю. А так, як вона читає поезію, я думаю, що всі понаписують дуже добре. Бо це людина, яка не просто народна артистка України, вона ще й Герой України», – каже Галина Шура.

Чи надсилатиме свій диктант цього року, волинянка ще не вирішила, однак жінка вважає, що участь у проєкті «Радіодиктант Національної єдності» повинен взяти кожен українець. «Це поширення нашої мови, реклама нашої мови. Треба писати, треба об`єднуватись. І головне не результат, а головне – участь», – каже вчителька.

Торік жителька села Комарове Ковельського району Галина Шура стала переможницею Всеукраїнського радіодиктанту. Про перемогу жінки стало відомо під час прямого ефіру на «Українському радіо».

Перемогу в конкурсі вчителька отримала двічі. У 2017 році педагогиня здобула диплом за бездоганне написання радіодиктанту.

Читайте також: На Волині діти створили патріотичне панно


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Воїн із Нововолинська, який захищав острів Зміїний, досі в полоні
Наступна новина Війна забрала життя Героя з Камінь-Каширщини
Останні новини
Схожі новини