Понад 60% українців вважають, що працювати у воюючій з Україною Росії - це нормально

Понад 60 % українців не засуджують співгромадян, які хочуть працювати у воюючій з Україною Росії.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення «Дзеркала тижня», – пише Інсайдер

Так, на питання про ставлення до того, що громадяни України працюють у РФ 41,9% опитаних відповіли: "Якщо немає роботи вдома, то можливий заробіток і в РФ", ще 21,2% обрали варіант "Яка різниця, де заробляти?".

При цьому лише 22,1% категорично не сприйняли наміри щодо роботи у воюючій з Україною Росії, відповівши: "Це категорично неприйнятно в умовах війни з Росією". Ще 14,8% не визначилися.

"Якщо високий відсоток носіїв "трудової політкоректності" на Півдні (76,1%) і Сході (74,5%) слід визнати цілком прогнозованим, то цифри, отримані в Центрі і на Заході, вимагають серйозного осмислення. Виправдовують заробітчанство в Росії 60% респондентів, які проживають у центральних регіонах країни і 49,4% опитаних в західних областях України", - пише видання.

При цьому на питання щодо того, у якіій країні є набліьше проявів ворожості по відношенню до українців,  34,4% громадян обрали Росію, 7,2% - Польщу, 4,2% - Білорусь.

Дослідження проводилося Київським міжнародним інститутом соціології з 21 листопада до 15 грудня 2017 року, в 110 населених пунктах у всіх областях України, крім АР Крим.

У Донецькій і Луганській областях опитування проводилося тільки на територіях, підконтрольних Україні. В результаті польового етапу було зібрано 2039 анкет.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Париж затопило, по місту бігають щурі, деякі райони евакуюють. ВІДЕО
Наступна новина Понад шість тисяч маленьких волинян навчилися фінансовій грамотності разом з ЮніорБанком
Схожі новини