Путін висловив співчуття Зеленському через катастрофу українського літака

Президент Росії Володимир Путін надіслав президенту України Володимирові Зеленському телеграму зі співчуттями через авіакатастрофу українського літака в Тегерані.

Також очільник Кремля надіслав телеграму президентові Ірану Хассану Рухані, про це повідомляють на сайті російського президента. Зеленському та Рухані Путін надіслав окремі телеграми, пише 24 канал

На аварію Boeing 737 в Ірані відреагували європейські лідери. Зокрема, співчуття висловила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич. Долучилось також і посольство США в Україні.

Зазначимо, що Пейчинович-Бурич стала першою із закордонних лідерів, які звернулися зі словами співчуття до України.

Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту.

За попередніми даними, на борту перебувало 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед пасажирів було 2 українців.

Попередні причини: причина падіння літака, озвучена іранськими службами, – несправність двигуна. МЗС України цю інформацію наразі не підтверджує і зазначають, що причина може бути інша. Спочатку посольство України в Ірані, як і сам Іран, заперечили можливість факту влучання ракети. Згодом цю інформацію забрали із сторінок. 

При РНБО за його дорученням створили оперативний штаб у зв'язку з авіакатастрофою літака МАУ в Ірані. Зеленський також доручив відкрити кримінальне провадження. Офіс Генерального прокурора вже вніс дані про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


https://24tv.ua/putin_visloviv_spivchuttya_zelenskomu__cherez_avariyu_ukrayinskogo_litaka_v_irani_n1259922


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Призначили керівника шахти №10 «Нововолинська»
Наступна новина В Україні скоротилось виробництво хліба на 10%
Схожі новини