Садовий провів нараду і готується до оборони від білорусів

Фото Андрія Садового

У кожному районі Львова створять штаби оборони, проведуть додаткові вишколи для членів добровольчих формувань тероборони та збільшать стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання. 

Про це 2-го липня повідомив у Facebook міський голова Львова Андрій Садовий

За словами мера, 2-го липня він зібрав оперативну нараду за участі військового та цивільного керівництва Львова для того, щоб розуміти, як місто будемо діяти на випадок ескалації з боку білорусі. 

«Проговорили план оборони та сили і засоби, які є у підпорядкуванні міста. Ситуація змінюється, тож наші оборонні стратегії також потребують змін та оновлення.

У кожному районі міста буде створено штаб оборони та проведено додатковий вишкіл для членів добровольчих формувань тероборони. Поки ми не будемо переводити їх на цілодобове чергування. Але це рішення може змінитись у будь-який момент», – заявив він. 

За його словами, наразі розглядають варіант формування резервних добровольчих батальйонів з працівників міської ради та комунальних підприємств.

Також у місті продовжують формувати стратегічний резерв продуктів на випадок блокування шляхів постачання.

«Треба готуватись до холодної зими і забезпечити можливість обігріву без газу.

Це загальні підсумки, якими можу поділитись. Важливо, щоб львів’яни знали, що місто в безпеці, а ворог не мав достатньо інформації для здійснення провокацій», – додав Садовий.

Нагадаємо, раніше Генштаб ЗСУ повідомив, що, за наявною інформацією, в збройних силах республіки білорусь продовжено терміни проведення мобілізаційного навчання до 9-го липня цього року (попередні терміни 22 червня – 1 липня 2022 року). 

У рамках проведення навчань, через військові комісаріати Гомельської області триває вручення повісток. Крім того, лікарям повідомлено про заборону виїзду за межі країни.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині патрульні за ніч зупинили двох п'яних водіїв
Схожі новини