СБУ оголосила Анатолія Шарія в державний розшук

Проросійський блогер Анатолій Шарій не з'явився на допит у справі про держзраду 25 лютого. Служба безпеки України оголосила його у державний розшук.

Про це нам підтвердили у пресслужбі СБУ, пише Громадське.

Також слідчі ознайомили адвоката Шарія Валентина Рибіна з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення про підозру його підзахисному.

Також адвокату вручили клопотання щодо обрання запобіжного заходу блогеру, яке направлять до суду. Про подальший перебіг цієї справи у пресслужбі обіцяють повідомляти окремо.

Адвокат Валентин Рибін розповів, що слідчі надали захисникам для ознайомлення матеріали справи, а також адвокати ознайомилися з низкою експертиз, про це йдеться у відео на сторінці «Партія Шарія».

«Після того, як ми повідомили слідчого про те, що Анатолій Шарій не може прибути на допит, нам вручили матеріали клопотання. Його направлять у Печерський районний суд для надання дозволу на затримання Анатолія Шарія для його доставлення до суду для розгляду клопотання для обрання запобіжного заходу тримання під вартою», — зазначив адвокат.

Підозра у держзраді

16 лютого Служба безпеки України оголосила Анатолію Шарію про підозру у вчиненні державної зради. У відомстві припускають, що Шарій діяв на замовлення іноземних структур. Слідство вважає, що дії Шарія були спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні, зокрема на розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

В СБУ також зазначили, що заяви та дії Шарія активно використовували російські ЗМІ, зокрема телеканали «Россия 24», «Россия 1», телеканал Міністерства оборони Росії «Звезда» та інші. Відеоблогеру загрожує до 15 років позбавлення волі.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «З часів діскотєки такого не було!». ЛГБТ-сесія Луцькради. РЕПОРТАЖ
Наступна новина Перший на Волині вакцинований від коронавірусу лікар розповів про щеплення
Схожі новини