Сьогодні в Україні останній день воєнного стану

У середу, 26 грудня, о 14 годині має припинити дію воєнний стан на території 10 областей України.

Про це повідомили в ефірі «Сніданку з 1+1», – повідомляє ТСН

Сам воєнний стан було введено на 30 днів і лише в тих регіонах, які мають спільний кордон з Росією та Придністров’ям, а саме: Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська, Одеська, Миколаївська, Вінницька, Чернігівська, Сумська, Харківська області. А також внутрішні води Керченської акваторії Азовського моря.   

Читати також: На Волині не ввели воєнного стану

Зазначається, під час дії воєнного стану заборонявся або обмежувався продаж алкоголю та піротехніки. Також заборонялося полювання та скасовувалися новорічні заходи і масові гуляння. Від початку дії воєнного стану українські прикордонники не пустили на територію України півтори тисячі росіян.

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон».

Увечері того самого дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків та захопивши інших у полон. 

В ніч проти 26 листопада РНБО провела екстрене засідання та запропонувала ввести в Україні воєнний стан у зв'язку з агресією Російської Федерації в Азовському морі.

Читати також: «Авто можуть забрати, а в квартиру заселити військових», - луцький адвокат про воєнний стан

Після рішення Радбезу спікер Верховної Ради України Андрій Парубій скликав позачергове засідання Верховної Ради на понеділок, 26 листопада, о 16:00. Президент Петро Порошенко, своєю чергою, ввів у дію рішення та вніс до Верховної Ради законопроект про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», який згодом затвердили українські депутати. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Реклама спотворює місто набагато більше, ніж графіті», - художник Андрій Присяжнюк. ІНТЕРВ’Ю
Наступна новина Курс валют у пунктах обміну Луцька на 26 грудня
Схожі новини