Сортування сміття у Луцьку запроваджуватимуть по мікрорайонах

Фото ілюстративне. Джерело: СВІТUA

Повідомили, на якому етапі перебуває «сміттєва» реформа у Луцьку.

Про це у коментарі «Першому» розповів директор департаменту ЖКГ Юрій Крась.

За його словами, все обладнання сортувальної лінії наразі знаходиться на території міста, вся лінія практично змонтована, незабаром буде проводитись набір персоналу. Є невеликі проблеми з електропідключенням.

«Прийнято рішення запускати роздільний збір сміття по районах. Тобто, будемо розпочинати з одного району і поступово переходити на інші. Що мається на увазі? Це ремонтуються ці контейнери і майданчики для них, додаються контейнери, наклеюються наклейки, що куди викидати, проводиться кампанія. Один район обстежимо і запустимо, і підемо в інший, і так до кінця року плануємо запровадити по всьому місту. Зараз якраз готуємо район ЛПЗ», – сказав Крась.

Він додає, що фінансування з міського бюджету недостатньо на запровадження роздільного збору сміття, бо це задоволення не з дешевих: один контейнер коштує близько 9 тисяч гривень.

«Зараз міська рада виділила один мільйон на закупку 120 контейнерів, плюс ще по екологічних коштах у нас частково контейнери купляються, плюс ще у нас є грантові кошти по краю Ліппе на встановлення контейнерів. Все залежить від того, наскільки ці проекти будуть реалізовуватись. Але усіх в цілому з екологічними і грантовими, думаю, буде достатньо», – поінформував директор ЖКГ, зауваживши, що старі контейнери не викидають, а де потрібно, то ремонтують та підфарбовують.

Отож частина відходів лучан буде проходити через сміттєсортувальну лінію, а решту захоронюватимуть на полігоні.

Читайте також: У Луцьку встановили контейнери для використаних термометрів, батарейок та ламп. ФОТО

«Думаю, більшість сміття буде відсортовуватись на лінії. Тяжко сказати, як буде з потужністю лінії. Треба спершу запуск зробити, подивитись, скільки буде відсортовуватись за зміну, чи варто робити дві зміни. Це такі моменти, які треба побачити, а тоді вже щось говорити. Це великий процес», – підсумував Юрій Крась.

Нагадаємо, спочатку роздільний збір сміття планували запровадити із 1 червня, однак згодом відтермінували до 1 серпня.

Крім того, вартість вивезення сміття у Луцьку здорожчає


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Магнітні бурі в липні: коли чекати погіршення самопочуття
Наступна новина Де заночувати на Світязі. ВІДЕО
Схожі новини