Для Луцька можуть закупити 200 контейнерів для роздільного збору сміття

Для Луцька можуть закупити 200 контейнерів для роздільного збору сміття

З міського бюджету Луцька планують виділити мільйон гривень, щоб закупити контейнери для роздільного збору сміття.

Зважаючи на те, що багато будинків у місті не мають контейнерів для роздільного збору сміття, шляхи вирішення проблеми шукали, обговорюючи зміни до міського бюджету під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 квітня, пише ІА Волинські новини.

Наразі контейнери для збору пет-пляшок встановлює за власні кошти підприємство «Вторма-Волинь», яке, як розповів директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, повністю забезпечило цими контейнерами мікрорайон, що обслуговується товариством «М.Ж.К.». «Вторма-Волинь» готове надати ще 50 контейнерів, для яких наразі шукають майданчики. Загалом для міста потрібно понад 300 таких контейнерів, кожен з яких коштує 5-7 тисяч гривень. Коли місто купуватиме власні контейнери, підприємство просто забиратиме свої.

Отже, член комісії Павло Данильчук пропонував виділити кошти на купівлю 200 контейнерів для роздільного збору сміття. Мільйон гривень на придбання цих контейнерів пропонується спрямувати, знявши з ремонту прибудинкових територій. Кошти планують згодом повернути завдяки роботі нової сміттєсортувальної лінії.

Юрій Крась зазначив, що у разі виділення коштів можна буде придбати протягом місяця, а «Луцькспецкомунтранс» впорається з обслуговуванням цієї кількості контейнерів, оскільки місто все одно змушене переходити на роздільний збір сміття, щоб виконати закон. На сміттєсортувальній лінії працюватимуть приблизно 50 чоловік і вона повинна бути не дотаційною, а прибутковою. Одним з джерел доходів стануть саме пет-пляшки. Вже оголосили тендер на придбання пресу, який пресуватиме всю вторсировину, тож обладнання повинно запрацювати до червня.

Члени комісії підтримали пропозицію щодо спрямування мільйона гривень на закупівлю контейнерів для роздільного збору сміття.

Фото ілюстративне
Джерело: Allbiz


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині «накрили» цехи з обробки бурштину
Наступна новина Держава боргує Луцьку 174 млн гривень за субсидії
Останні новини
Схожі новини