Сотні лучан взяли участь у патріотичній акції «Ланцюг єднання». ФОТО

Із нагоди Дня Соборності України у Луцьку відбулася патріотична акція «Ланцюг єднання». У центрі міста, на Театральному майдані, зібралися близько тисячі жителів громади, щоб розгорнути 200-метровий національний прапор і пройти з ним вулицею Лесі Українки до площі Злуки.

Про це інформують у мерії.

“Ланцюг єднання” – традиційний для нашого міста спосіб відзначення одного з найбільших державних свят – Дня Злуки. Однак цього року, у 105-ту річницю проголошення Акту Злуки українських земель, патріотична акція була наповнена особливим значенням – лучани згуртувалися, щоб продемонструвати свою єдність та волю до боротьби під час повномасштабного вторгнення.

Акція розпочалася із віче на Театральному майдані. До присутніх звернувся радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський.

“Коли я навчався в школі, ця дата сприймалася як суха цифра в підручнику. А зараз ми є учасниками цих подій і розуміємо, що таке Соборність. Московська орда вже давно намагається розвалити Україну, але, дякуючи Богу і нашим захисникам, їм це не вдається і не вдасться ніколи”, – сказав радник міського голови. 
 

Після цього учасники акції розгорнули 200-метровий синьо-жовтий прапор і вирушили з ним вулицею Лесі Українки. Першими йшли музиканти військового оркестру Луцького прикордонного загону, за ними – рятувальники головного управління ДСНС у Волинській області, студентська молодь, військовослужбовці Державної прикордонної служби та небайдужі жителі громади. До участі у “Ланцюгу єднання” долучилася і заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк

Рухаючись на площу Злуки, учасники акції скандували “Одна єдина, соборна Україна!”, “Слава Україні!”. На кінцевій локації колона зупинилися та спільно виконала Гімн України. 



#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Волині на передову бійцям передали чергову партію допомоги