Студенти навчаються на практиці: як на Волині втілюють дуальну систему освіти

Олександр Савченко (фото: Фейсбук)

На Волині уже два роки  ПраТ «СКФ Україна» практикує студентів у рамках німецько-українського проекту «Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні».

Про це йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченко у Фейсбуці. 

Під час проекту відбулося чимало вагомих заходів і зі сторони навчальних закладів, і зі сторони представників бізнесу, що дало можливість створити нову та потужну модель співпраці. Де і в яких умовах волинські студенти навчаються за дуальною системою професійно-технічної освіти бачив й Олександр Савченко.

Він у супроводі генерального директора ПраТ «СКФ Україна» Володимира Цибульського оглянув підприємство сьогодні, 8 лютого 2019 року.

Так, під час екскурсії підрозділами корпорації Володимир Цибульський відзначив, що без поєднання теоретичних знань та практики на виробництві не можна виховати кваліфікованого спеціаліста:

«Ми намагаємося рухатися саме таким шляхом – навчати та практикувати. Останніх два роки ми втілюємо спільний проект з Баварською школою економіки, яка займається організацією дуальної освіти в Німеччині. І ми переконалися, що це дуже ефективна практика. Наразі ми завершили навчання й підготовку однієї групи, а 6 лютого вже набрали іншу, і через два роки чекаємо висококласних спеціалістів».

Під час огляду підприємства стало відомо, що «СКФ Україна» є єдиним в Україні виробником роликових конічних підшипників та компонентів до них. На сьогодні підприємство постачає підшипники в країни СНД та Європи, а також в країни Азії та Америки. Окрім того голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив, що це підприємство є бюджетоутворюючим та соціально-відповідальним.

«Раніше великі промислові заводи, особливо машинобудівні, мали при собі професійно-технічні училища, де виховували для себе кадри. А зараз ми повинні рухатися іншим шляхом. По-перше, ми не можемо добре навчати на апаратах 20-30 років. Такого вже ніде нема. От Європа нам пропонує нові технології в рамках цього проекту, що дуже позитивно впливатиме на рівень компетенції майбутніх робітників. І це правильно, бо українці повинні розбудовувати свою державу, а не виконувати чорнову роботу на заробітках. Нам потрібні власні високопрофесійні руки», – наголосив Олександр  Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські лікарі розказали, де брати вітамін D і чим загрожує його дефіцит
Наступна новина У Луцьку посеред дороги загорілася машина. ВІДЕО
Схожі новини