Волинські лікарі розказали, де брати вітамін D і чим загрожує його дефіцит

Фото ілюстративне (джерело: Нам поможет Солнце)

Волинські медики із медичного центру «Благомед» розповіли, що нестача вітаміну D може викликати безпліддя, ранні пологи, народження діток з аутизмом, прояви остеопорозу у старшому віці. 

Також через недостатню кількість вітаміну D зменшується мінеральна щільність кістки, повідомили на сторінці медичного центру «Благомед» у Фейсбуці.

Саме Вітамін D допомагає кальцію затримуватися в організмі і це, зокрема, є профілактика перелому шийки стегна у жінок. 

«Вітамін D застосовується для профілактики цукрового діабету. Він прирівнюється тут до гормону. Захисту від діабету І типу фактично немає, кожна людина може ним захворіти і вітамін D - просто необхідний в якості профілактики. Також недостача вітаміну D призводить до ожиріння», – йдеться у дописі.

«Чому ми мало отримуємо вітаміну D? Його основна кількість міститься у ранішніх та вечірніх променях сонця. А в таку пору люди, на жаль, рідко гуляють на вулиці. Навіть влітку частіше «жаряться» на сонці вдень. За висновками вчених, ми знаходимося в повному дефіциті сонячних променів, насичених вітаміном D», – пояснили лікарі.

До слова, саме через нестачу цього вітаміну взимку люди мають більш похмурий настрій.

«Навіть вітамін D, який знаходиться в рибі, набагато менш корисний. Він повністю розщепляється організмом і виводиться. До речі, в солярії ми вітаміну D також не отримаємо. Купуючи вітамін D в аптеках, краще придбати вітамін D3 - він швидше і більш повною мірою засвоюється організмом», – йдеться у публікації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь – лідер за кількістю розмитнених «євроблях»
Наступна новина Студенти навчаються на практиці: як на Волині втілюють дуальну систему освіти
Схожі новини